06 216 247 28 info@zelfwijzer.nl

ERVARINGEN MET ZELFWIJZER ACUPUNCTUUR EN PSYCHOLOGIE

VERMOEIDHEID EN MENSTRUATIEKLACHTEN

‘Geertje neemt rustig de tijd voor je, stelt concrete vragen en is zorgvuldig in haar handelen. Onder andere tijdens de behandeling houdt ze contact om te kijken of het goed gaat, maar geeft ook de ruimte om in rust de behandeling te ondergaan.

Ook geeft ze heldere adviezen mee voor na een behandeling, zoals rust nemen omdat er toch veel gebeurd in je lichaam. Na de behandeling is mijn vermoeidheid meestal een tijdje minder, ook zijn mijn menstruatieklachten sterk afgenomen. Daarnaast kan ik beter mijn grenzen in de gaten houden of zie ik beter wat de situaties in mijn leven voor invloed hebben op mijn vermoeidheid of stemming. Hierdoor kan ik beter mijn rust nemen of dingen los laten. Dit komt mede door de combinatie van praten en prikken, Geertje weet de zaken duidelijk aan elkaar te verbinden (tussen interne lichamelijke reacties en de situaties waar je in het leven tegenaan loopt). Kortom, ik zet de behandeling graag nog even door. Ik denk dat veel mensen baat kunnen hebben bij een behandeling, juist door de combinatie van praten en prikken, het helpt je gevoelsleven in evenwicht te brengen met je dagelijkse leven.

Zeker bij menstruatieklachten zou ik een behandeling aanraden, want het scheelt voor mij echt veel in de pijn.’

Eef

REKENING HOUDEN MET HET HELE PLAATJE

De kwaliteiten van Geertje van der Burgh beginnen eigenlijk al voor het proces aanvangt. Want meteen al tijdens de intake merk je haar kwaliteiten als psycholoog. En ook tijdens de rest van het proces is het haar bundeling van kwaliteiten en kennis die haar zo bijzonder maakt en anders maakt dan andere therapeuten. Daarmee belichaamt Geertje het tegenovergestelde van de mechanistische visie op lichaam en geest die we kennen uit de reguliere zorg. En die in sommige gevallen tekort schiet, waardoor we uitwijken of een aanvulling zoeken bij iemand die wèl rekening kan houden met het hele plaatje, waar in veel, zo niet alles, met elkaar samenhangt.

Soms heb je even iemand nodig die rekening kan houden met meerdere elementen tegelijk, met ziel, geest en lichaam. Die daar een studie van heeft gemaakt en die kennis combineert met eigen ervaring om een afgewogen advies te geven. Zelfs in therapeutenland is het dan nog niet eenvoudig zo-iemand te vinden, omdat ook therapeuten vaak weer specialisten zijn. Ook Geertje heeft een specialiteit, de acupunctuur, maar zij combineert die dus met allerlei andere kennis en vaardigheden die samen in de praktijk, haar praktijk, verrassend goed uitpakken, merkte ik aan den lijve, waardoor ik haar van harte kan aanbevelen.

Daan