06 216 247 28 info@zelfwijzer.nl

Acupunctuur bij verminderde weerstand

Terugkerende infecties kunnen erg vervelend zijn. Bijvoorbeeld wanneer het winterseizoen een ellenlange strijd wordt met griepjes en verkoudheden. Of wanneer er steeds weer een ontsteking is zoals in de blaas, de ogen, de oren, darmen of de huid. Je vraagt je af wat je verkeerd doet en wordt huiverig om wéér iets op te lopen. Het ziekzijn put je uit en je wordt moe. Misschien krijg je intussen signalen van je werkgever je te vaak ziek bent. Of je privéleven wordt steeds beperkter omdat je met je gezondheid tobt. Mogelijk krijg je steeds antibiotica en wil je daar heel graag vanaf. Misschien heb je al van alles geprobeerd, maar het is nog niet verholpen.

Oorzaken van verminderde weerstand

De oorzaken van verminderde weerstand zijn zeer uiteenlopend. Een paar voorbeelden van oorzaken zijn vitaminegebrek, slaapgebrek, overmatige stress of opgekropte emoties, een levensstijl die teveel vergt, voeding die niet goed aansluit bij de persoon, een gebrek of overschot aan beweging en onderliggende infecties die het immuunsysteem overbelasten. Vaak grijpen meerdere oorzaken in elkaar, wat het lastig maakt om eigenhandig de oorzaken van de klachten op een rijtje te krijgen.

Wat kan behandeling bij Zelfwijzer voor je doen?

Als je je bij Zelfwijzer meldt met problemen met je immuunsysteem gaan we eerst in gesprek over je specifieke klachten en hoe je leven er op dat moment uitziet. We proberen er dan achter te komen waar misschien de crux ligt van jouw klachten. Dit kan in allerlei zaken zitten, zoals voeding, vitamines, stress, emoties en gewoontes. In het gesprek komt vaak al van alles naar voren dat gemakkelijk aan te passen is en dat veel kan schelen voor het op afstand houden van ziekte.

Vervolgens onderzoek ik je ook lichamelijk, middels de pols- en tongdiagnose en observatie van je lichaam. Uiteindelijk komen we tot een plan waarin de vermoedelijke oorzaken genoemd worden, en ook de dingen die jij zelf kan aanpassen. De acupunctuur wordt ingezet om je lichaam te ondersteunen in het op orde brengen van je weerstand. Blokkades, tekorten aan energie en overschotten aan energie kunnen hiermee worden aangepakt. Meestal kan je met een aantal (drie tot vijf) sessies een heel eind komen, afhankelijk van hoe ernstig je klachten waren en hoeveel je zelf kan oppakken van de adviezen die uit de behandeling naar voren komen.

Sla de huisarts niet over

Bij verminderde weerstand kunnen medische zaken spelen die ik niet kan zien. Ook kan het zijn dat je tekorten hebt aan belangrijke vitaminen, wat de arts met bloedonderzoek kan aantonen. Als je weerstand al een tijd laag is, is het raadzaam om dit met je huisarts te bespreken. Het kan ook zijn dat ik je vraag om je klachten ook aan je huisarts voor te leggen of bepaalde bloedonderzoeken te verzoeken.

WIL JE HULP VOOR JE IMMUUNSYSTEEM?

Neem gerust vrijblijvend contact op of boek online een afspraak.

CONTACTAFSPRAAK