06 216 247 28 info@zelfwijzer.nl

Algemene voorwaarden

 

De algemene voorwaarden zijn bewust geschreven in normale taal en niet in juridische vaktermen. Zo hoop ik te garanderen dat je begrijpt wat je kunt verwachten. 

 

Algemeen

Acupunctuur is een aanvullende geneeskunst. Dit houdt in dat het geen vervanging is van reguliere geneeskunde. Dit geldt ook van eventuele aanvullende behandelingen en onderzoeken die ik aanbied. Ik adviseer altijd de huisarts op de hoogte te stellen als je gezondheidsklachten hebt. Ik ben geen arts en heb niet de kennis die een arts heeft om in te schatten of er misschien reguliere onderzoeken of behandelingen nodig zijn.
Teksten op de website zijn dan ook ter informatie, het zijn geen medische adviezen. Als je deze informatie toepast of gebruikt zonder direct overleg met mij en je huisarts, is dat je eigen verantwoordelijkheid en risico. 

 

Omgangsvormen en beroepscode, psychologie en acupunctuur

Van huis uit ben ik basispsycholoog en ik heb een ruime ervaring met werken in de GGZ als psycholoog. Wanneer ik in de praktijk als psycholoog werk, of mijn psychologische achtergrond benut in de acupunctuursessies, is het belangrijk om te weten dat mijn titel basispsycholoog is. Ik ben geen GZ-psycholoog die in de reguliere GGZ wordt vergoed en gebonden is aan de regelgeving (zoals verslaglegging) zoals die in de reguliere GGZ geldt. Psychologiebehandelingen worden niet vergoed, acupunctuurbehandelingen wel. Als acupuncturist ben ik gebonden aan de beroepsethische regelgeving en de gedragsregels zoals die vanuit de beroepsvereniging voor acupuncturisten gelden. In acupunctuursessies volg ik de beroepsregels die voor acupuncturisten gelden, ook wanneer er in de sessies ook psychologische onderwerpen worden besproken. Werk ik als psycholoog dan volg ik de beroepscode voor Psychologen, waarbij het belangrijkste verschil natuurlijk is dat psychologen geen lichamelijk onderzoek of lichamelijke behandelingen geven.

 

Hoe ik omga met je vertrouwelijke informatie en je gegevens

Ik ga zorgvuldig met je privacy en je vertrouwelijke en medische gegevens om. Hoe ik dat doe staat uitvoerig beschreven in de privacyverklaring.

 

Betaling en annulering

Betaling geschiedt aan het einde van elke sessie via pin of met contant geld. Op de dag van de afspraak ontvang je van mij een factuur in je mail (die beveiligd is verzonden). Een afspraak afzeggen kan tot minimaal 24 uur van tevoren. Annuleer je binnen 24 uur voor de afspraak, dan kan ik hiervoor de kosten van de afspraak in rekening brengen.

 

Vergoeding van behandelingen

Acupunctuur wordt over het algemeen deels vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering (onder het kopje Alternatieve Geneeswijzen). Hoewel ik je graag wil helpen hier goed over geïnformeerd te zijn, is het uiteindelijk je eigen verantwoordelijkheid om bij je zorgverzekeraar te informeren of acupunctuur voor jou (deels) vergoed wordt, en ook om de facturen in te dienen voor vergoeding.

 

Kleding, parfum

Het is aan te raden om voor de behandeling gemakkelijk zittende kleding te dragen. Omdat de praktijk ook gebruikt wordt om mensen met luchtwegklachten en/of allergieën te behandelen vraag ik je om geen parfum op te doen.

 

Werkwijze en behandelplan

Tijdens de eerste sessie bespreek ik het behandelplan met je. Als je bezwaren hebt tegen bepaalde behandelingen die ik aanbied, geef dat dan voor de behandeling aan. Hoewel ik mijn best doe om je klachten te verlichten, kan ik je helaas niet garanderen dat mijn behandeling helpend gaat zijn en/of je klachten zal doen verdwijnen. Garanties zijn er helaas nooit. In sommige gevallen kan je na de behandeling (tijdelijk) zelfs verergering van de klachten ervaren. Dit is niet altijd te voorkomen. Je kunt altijd contact met me opnemen om te bespreken wat je ervaart na een behandeling. Ook als je niet tevreden bent, kan je hierover contact met me opnemen zodat we dit kunnen bespreken en kunnen proberen tot een oplossing te komen.

 

Copyright van teksten en ontwerpen op de website

De teksten op de website alsmede het ontwerp zijn origineel. Niets van deze website mag worden gekopieerd of op een andere manier verveelvoudigd zonder voorafgaande expliciete toestemming van de auteur. De auteursrechten liggen bij mij, Geertje van der Burgh.