Preventieve behandeling

 

Ook wanneer je geen klachten hebt over je lichamelijke of geestelijke gezondheid kan acupunctuur een goed idee zijn. Het kan je namelijk helpen bij het behoud van je energie en het voorkomen van klachten.

 

Stimuleren van het zefhelend vermogen

In de acupunctuur wordt ervan uit gegaan dat de energie in je lichaam door energiebanen loopt, de zogeheten meridianen. In een optimale situatie is de energie gelijkmatig verdeeld tussen deze meridianen. In de dagelijkse praktijk echter is er altijd wel een (lichte) disbalans, waardoor je lichaam extra onder druk staat en niet optimaal kan functioneren. Dit kan verschijnselen geven die je lichamelijk of psychisch kunt opmerken. Ook wanneer dit niet voor klachten zorgt, is het toch belastend voor je systeem. Acupunctuur zorgt ervoor dat de balans van de energie in de meridianen wordt hersteld, nog voordat er klachten ontstaan. Acupunctuur zorgt ook voor een diepe ontspanning, wat het zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleert. Je lichaam wordt als het ware herinnerd aan de optimale situatie en kan deze dan zelf in gang zetten.

 

Voorbereid de seizoenswisselingen door

In Nederland kennen we sterke verschillen tussen de seizoenen. In de zomer kan het bijvoorbeeld flink heet zijn en in de winter is het vaak donker, winderig, vochtig en koud. Acupunctuur kan je lichaam ondersteunen bij het aanpassen aan die steeds veranderende omstandigheden. Hierdoor kan je vaak voorkomen dat je in de winter te maken krijgt met de wintergriep, verkoudheden of ernstige vermoeidheid. Hierbij kunnen ook de juiste supplementen en kruiden ondersteunend zijn. Hier kan ik je mee helpen in een consult. In de lente, wanneer de natuur bijna uit het niets een enorme groei en expansie laat zien, heeft je lichaam de neiging om ook veel energie en beweeglijkheid te genereren. De neiging kan dan zijn om opeens heel actief te zijn en weinig te slapen. Acupunctuur kan zorgen dat je niet te snel je kruit verschiet en zo voorbereid de hete zomer en de winderige natte herfst tegemoet kan treden. Dit maakt je een stuk minder vatbaar voor klachten en ziekten en voor uitputting in het algemeen.

 

Stressvolle perioden

In stressvolle, verdrietige of uitdagende perioden kan acupunctuur je een regelmatige boost geven, waardoor je de extra belasting het hoofd kunt bieden. Zo kan je burn-out-achtige klachten voorkomen, evenals uitputting of somberheid.

 

Belangrijke keuzes

Ook wanneer je belangrijke keuzes moet maken in je leven, kan je bij Zelfwijzer terecht. Met acupunctuur breng ik je lichaam in optimale conditie om goed aan te voelen waar je goed aan doet, en intussen is er ruimte om uitgebreid te praten over wat je bezig houdt, wat ook kan helpen om je gedachten te ordenen en te voelen wat je wilt.

 

Wil je graag investeren in je gezondheid?

Of heb je vragen of wil je eens (vrijblijvend) kennismaken om te kijken hoe we samen jouw gezondheid kunnen optimaliseren en behouden, neem dan gerust contact op, of maak een afspraak. ContactAfspraak maken