06 216 247 28 info@zelfwijzer.nl

Preventieve behandeling

Ook wanneer je geen klachten hebt over je lichamelijke of geestelijke gezondheid kan acupunctuur een goed idee zijn. Het kan je namelijk helpen bij het behoud van je energie en het voorkomen van klachten.

 

Stimuleren van het zefhelend vermogen

In de acupunctuur wordt ervan uit gegaan dat de energie in je lichaam door energiebanen loopt, de zogeheten meridianen. In een optimale situatie is de energie gelijkmatig verdeeld tussen deze meridianen. In de dagelijkse praktijk echter is er altijd wel een (lichte) disbalans, waardoor je lichaam extra onder druk staat en niet optimaal kan functioneren. Dit kan verschijnselen geven die je lichamelijk of psychisch kunt opmerken. Ook wanneer dit niet voor klachten zorgt, is het toch belastend voor je systeem. Acupunctuur zorgt ervoor dat de balans van de energie in de meridianen wordt hersteld, nog voordat er klachten ontstaan. Acupunctuur zorgt ook voor een diepe ontspanning, wat het zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleert. Je lichaam wordt als het ware herinnerd aan de optimale situatie en kan deze dan zelf in gang zetten.

 

Voorbereid de seizoenswisselingen door

In Nederland kennen we sterke verschillen tussen de seizoenen. In de zomer kan het bijvoorbeeld flink heet zijn en in de winter is het vaak donker, winderig, vochtig en koud. Acupunctuur kan je lichaam ondersteunen bij het aanpassen aan die steeds veranderende omstandigheden. Hierdoor kan je vaak voorkomen dat je in de winter te maken krijgt met de wintergriep, verkoudheden of ernstige vermoeidheid. Hierbij kunnen ook de juiste supplementen en kruiden ondersteunend zijn. Hier kan ik je mee helpen in een consult. In de lente, wanneer de natuur bijna uit het niets een enorme groei en expansie laat zien, heeft je lichaam de neiging om ook veel energie en beweeglijkheid te genereren. De neiging kan dan zijn om opeens heel actief te zijn en weinig te slapen. Acupunctuur kan zorgen dat je niet te snel je kruit verschiet en zo voorbereid de hete zomer en de winderige natte herfst tegemoet kan treden. Dit maakt je een stuk minder vatbaar voor klachten en ziekten en voor uitputting in het algemeen.

 

Vrouwen en de menstruatiecyclus

Voor vrouwen met een historie van menstruatieklachten kan het zinvol zijn om een maandelijkse afspraak te hebben voor een behandeling gericht op het reguleren van de cyclus. Het werkt het best om ongeveer 14 tot 7 dagen voorafgaand aan de verwachte menstruatie langs te komen. In de behandeling wordt het lichaam voorbereid op de aankomende menstruatie en worden energieblokkades, die vaak voor menstruatieklachten zorgen, gestroomlijnd. Veel vrouwen komen op deze manier van hun menstruatieklachten af. Ook biedt zo’n maandelijks consult de mogelijkheid om steeds een stukje dieper ‘op te ruimen’ in het lichaam. Doordat het lichaam steeds even diep tot ontspanning komt en het doorstromen van de energie wordt gestimuleerd, wordt veel meer bereikt dan een vlot verlopende menstruatiecyclus. Die was in feite een symptoom van onderliggende problemen, die op meer levensgebieden van invloed zijn.

 

 

Stressvolle perioden

In stressvolle, verdrietige of uitdagende perioden kan acupunctuur je een regelmatige boost geven, waardoor je de extra belasting het hoofd kunt bieden. Zo kan je burn-out-achtige klachten voorkomen, evenals uitputting of somberheid.

 

 

Belangrijke keuzes

Ook wanneer je belangrijke keuzes moet maken in je leven, kan je bij Zelfwijzer terecht. Met acupunctuur breng ik je lichaam in optimale conditie om goed aan te voelen waar je goed aan doet, en intussen is er ruimte om uitgebreid te praten over wat je bezig houdt, wat ook kan helpen om je gedachten te ordenen en te voelen wat je wilt.

Wil je ook graag investeren in je gezondheid?

Boek dan een eerste afspraak of gratis kennismaking. Of neem vrijblijvend contact met me op.
ContactAfspraak maken