06 216 247 28 info@zelfwijzer.nl

Acupunctuur bij stress

In de moderne Westerse samenleving is stress onderdeel van het dagelijks leven. Je hebt geen grote bijzondere gebeurtenissen nodig om stress te ondervinden. Elke dag brengt dingen met zich mee die voor je lichaam en geest alarmerend zijn, zoals deelname aan het verkeer, verontrustend nieuws in de media, lawaaiïge machines of beslommeringen rondom geld of het combineren van zorgtaken en werk. Ook het hoge tempo waarin we tegenwoordig dingen doen, vraagt veel van ons. Hierdoor kan je merken dat je bij thuiskomst even moet onthaasten. Of je voelt dat je hoofd vol zit. Of dat het je best lang kost voordat je kunt slapen. Of dat je piekert of dat dingen gauw teveel zijn. 

Het tempo van leven is tegenwoordig hoog, waardoor je regelmatig moet onthaasten

Als je lange tijd onder verhoogde stress staat, kan je uitputtingsklachten krijgen. Een burn-out kan dan op de loer liggen, maar ook allerlei lichamelijke klachten kunnen ontstaan vanuit een permanente staat van lichte stress. Wanneer het lichaam zich niet regelmatig diep ontspant, wordt de energiedoorstroming in het lichaam belemmerd. Hierdoor kan een disbalans ontstaan in de energieverdeling in het lichaam, en van hieruit kunnen klachten ontstaan.

 

Acupunctuur voorkomt klachten

Een acupunctuurbehandeling zorgt voor een diepe ontspanning in je lichaam. Hierdoor kan de energie weer vrijelijk stromen en worden blokkades opgeheven. Wat uit balans is, wordt door de acupunctuur bijgestuurd voordat het tot klachten kan leiden. De rust keert terug. Je lichaam wordt als het ware herinnerd aan het zelfherstellend vermogen en corrigeert dan zelf de disbalans.

Je lichaam kan pas goed herstellen als het ontspannen is 

In een behandeling is ook aandacht voor de oorzaken van de stress. Soms zijn die onvermijdelijk, maar soms zijn er manieren om de stress te verminderen. Dit kan zitten in praktische oplossingen, maar ook in andere manieren van omgaan met de stress. Anders denken, anders communiceren, anders omgaan met je emoties, bij iedereen ligt het anders en meestal is de situatie te verbeteren.

We kijken ook naar hoe je stress kunt voorkomen

Of je nou veel stress ervaart en die wilt verminderen, of je wilt ziekte voorkomen, een sessie kan je hierbij helpen om te ontspannen en weer op het juiste spoor te komen.

Wil je ook graag je stress verlagen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Of boek een eerste sessie of een gratis kennismakingsgesprek. ContactAfspraak maken