06 216 247 28 info@zelfwijzer.nl

Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijnklachten kunnen je dag heel zwaar maken. Hoofdpijn kan zelfs zo indringend zijn dat je niet kunt functioneren en je ziek moet melden, of dat je ervan wakker ligt. Sommige mensen krijgen de klachten zelfs niet onder controle met pijnstilling. En voor andere mensen is het hoofdpijn vooral vervelend.

De pijn kan ook per persoon sterk verschillen. Het kan gaan van zeurend, bonkend tot stekend en de locatie kan ook verschillen. De pijn kan als een band om het hoofd voelen, of aan één kant van het hoofd scherp aanwezig zijn. Sommige hoofdpijn is langdurig op de achtergrond aanwezig en andere hoofdpijn komt snel op en gaat ook relatief snel weer weg. 

 

Uitsluiten medische oorzaken

Hoofdpijn kan allerlei oorzaken hebben. Soms is  er iets medisch aan de hand, zoals een ontsteking in de voorhoofdsholte, verkeerde medicatie of erger. Het is van belang eerst medische oorzaken uit te sluiten. Mocht er iets ernstigs aan de hand zijn, dan is tijdig onderzoek en ingrijpen noodzakelijk. 

 

Acupunctuur

Als er geen directe medische oorzaak is gevonden, of als die er wel is, maar de klachten raken niet onder controle, dan kan acupunctuur soelaas bieden. In de Chinese geneeskunde worden allerlei oorzaken van hoofdpijn onderscheiden. Zo kan er sprake zin van hitte die naar het hoofd stijgt omdat de energie niet vrijelijk kan stromen. Of er is sprake van een energietekort en van daaruit ontstaat een zeurende pijn. Of de hoofdpijn is een restant van een virusinfectie en wil maar niet weggaan. Het kan ook zijn dat er in de voeding ingegrepen moet worden. En soms is het leefpatroon niet (meer) passend, bijvoorbeeld wanneer een erg drukke baan eigenlijk niet meer zo goed bij je past. 

 

Migraine

Migraine is een klacht die we in de acupunctuur veel behandelen. Bij migraine is de pijn scherp en treedt vaak misselijkheid of duizeligheid op. De pijn kan soms dagen aanhouden, waarbij het soms moeilijk is om licht te verdragen. Migraine hangt soms samen met de menstruatiecyclus, of met stressfactoren of voedsel.  

Als je je met hoofdpijn en/of migraine meldt bij Zelfwijzer, gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Deze oorzaken liggen per persoon zeer verschillend. De prognose bij hoofdpijn is met een acupunctuurbehandeling vaak goed. Wel zijn er een aantal behandeling nodig, vaak minimaal. 5.

Vraag je je af of jouw hoofdpijn met acupunctuur kan worden behandeld? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.

Wil je graag een afspraak boeken of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met me op. Je kunt ook een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking en daarna beslissen of je een behandelafspraak wilt maken. ContactAfspraak maken