06 216 247 28 info@zelfwijzer.nl

AFSPRAAK MAKEN

Hieronder kan je een afspraak maken. Ik neem altijd eerst contact met je op zodat je nog vragen kunt stellen en ik kan uitleggen hoe het verder in zijn werk gaat.

De praktijk is van dinsdag t/m zaterdag geopend. Op woensdag is de praktijk ook ’s avonds open. 

Kan je geen tijdstip vinden dat past? Neem dan gerust contact met me op. Niet alle mogelijkheden zijn online beschikbaar. Vaak is er alsnog iets mogelijk. 

 

 

                            beveiligde verzending via SSL

JOUW ACUPUNCTURIST

GEERTJE VAN DER BURGH

Als je hierboven een afspraak maakt, word ik jouw behandelaar. Ik luister goed naar jouw klachten of vraag, zodat we effectief en snel kunnen werken aan een oplossing of verbetering. Wellicht heb je nog een vraag voordat je een afspraak wil maken. Ik neem altijd even contact met je op voor de daadwerkelijke afspraak. Dan kun je deze vragen natuurlijk stellen. 

VEELGESTELDE VRAGEN

Doet acupunctuur pijn?

Dat valt over het algemeen heel erg mee. Acupunctuurnaalden zijn niet te vergelijken met de naalden in de medische praktijk die bijvoorbeeld voor bloed prikken worden gebruikt. De meeste mensen geven aan dat de ze nauwelijks pijn hebben gevoeld van het prikken. Soms kan je voelen dat je lichaam reageert op de naald, bijvoorbeeld met een soort schokje. Als je aangeeft dat je het prikken eng of pijnlijk vindt, houd ik daar rekening mee door dunnere naalden te gebruiken en anders te prikken. En sommige mensen willen helemaal geen naalden. Ook daar zijn alternatieven voor. Vraag hier gerust naar. 

Wordt acupunctuur vergoed?

De meeste zorgverzekeraars vergoeden acupunctuurconsulten geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Voor acupunctuur geldt géén eigen risico. Verzekeraars stellen als voorwaarde dat de praktijk is aangesloten bij een beroepsvereniging. Zelfwijzer is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en voldoet daarmee aan deze voorwaarde.

 

Vergoedingen door de diverse verzekaars kan je hier nalezen. Lees voor bijzonderheden de voorwaarden in uw polis of neem contact op met uw verzekeraar.  

Wat kost acupunctuur?

Vanuit de aanvullende zorgverzekering wordt acupunctuur meestal vergoed. Vraag dit na bij jouw zorgverzekering. 

Een consult kost 75 Euro.

Een vervolgconsult voor een kind, van ca. 30 minuten, kost 50 Euro. 

Is acupunctuur tijdens de zwangerschap toegestaan?

Acupunctuur is zeker toegestaan tijdens de zwangerschap. Het kan zelfs ingezet worden bij allerlei zwangerschapskwalen, zoals misselijkheid, oedeem, vermoeidheid, darmklachten en emotionele problemen. 

Tijdens de zwangerschap mogen bepaalde punten en bepaalde lichaamsdelen, zoals de buik, niet worden geprikt. Dat zal dan ook niet gebeuren. Hierdoor is acupunctuur bij zwangeren veilig. Ben je zwanger, of aan het proberen zwanger te worden? Meld dit dan altijd aan je acupuncturist. 

Moet ik in acupunctuur geloven?

Je hoeft niets te geloven. Hoewel steeds meer wetenschappelijk onderzoek laat zien dat acupunctuur effectief is bij diverse lichamelijke klachten, is het altijd een goed idee dingen voor jezelf te onderzoeken. Het beste advies dat ik je kan geven is om het te ondergaan en bij jezelf na te gaan of het voor jou de gewenste effecten heeft. 

Meer over acupunctuur en wetenschap vind je hier op de website.